Uhapšeno lice iz Srbije – godinama se krilo pod lažnim identitetom

Lišeno slobode lice sa potjernice koje se 13 godina krilo pod lažnim identitetom. Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su 14.11.2023. godine, oko 17,00 časova, lišili slobode lice koje je koristilo lični dokument sa izmjenjenim identitetom i koje je pokušalo da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša u Policijskoj upravi Zvornik.

Naime, lice se sumnjiči da je izvršilo krađu identiteta na način da je pribavilo lična dokumenta na ime drugog lica. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi se o kriminogenom licu, državljaninu Republike Srbije za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenih krivičnih djela organizovanog kriminaliteta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku.

Nakon kriminalističke obrade lice koje se predstavlja kao S.К. iz Republike Srbije je uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“ i „Falsifikovanje isprave“ predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koje je dalo prijedlog za određivanje mjere pritvora, a Osnovni sud u Zvorniku je navedenom licu, 16.11.2023. godine odredio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.

Pod nadzorom nadležnog tužilaštva, policijski službenici sprovode druge zakonom propisane mjere i radnje,navodi se u saopštenje PU Zvornik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *