Radaljsko jezero

Radaljsko jezero smešteno je u podnožju planine Boranje, na nadmorskoj visini od 460 m. Do Radaljskog jezera stiže se vijugavim putem kroz Radalj i deo naselja poznat kao banja, koja je na samom kraju ovog sela. Okruženo je gustim šumama i predstavlja odlično mesto za izlete, kampovanje – uživanje i boravak u prirodi.

Jezero se redovno poribljava i bogato je štukom, klenom i belom ribom.
Radaljsko jezero je interesantno za ribolovce, a šume i planina oko jezera bogate divljaču, interesantne su lovcima. Radaljska reka je u virovima bogata pastrmkom i riječnim rakovima, a nekada je na njoj i njenim pritokama radilo je 25 vodenica potočara od kojih su samo dve preživele davna vremena.

Obala Radaljskog jezera je postala mesto za porodične izlete, druženje mladih u prirodi, i kako smo pomenuli, omiljeno je šetalište posetilaca Radaljske banje, koja se nalazi u blizini jezera. Od jezera lako se dolazi i do planinarskog doma na Šarenoj bukvi. Put vas vodi kroz šumu ka Krupnju, a sam planinarski dom je na tromeđi između Malog Zvornika, Loznice i Krupnja. Jezero, planinski potoci i planina Boranja, prirodne lepote koje vredi posetiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *