Saopštenje sindikata „Zvornik stan“: Radnici izloženi pogrdnim kometarima korisnika

радијатор

Sindikalna organizacija AD „Zvornik stan“ oglasila se saopštenjem za javnost u kome su iskazali nezadovoljstvo odnosom prema njihovim radnicima nakon pojavljivanja informacija o poslovanju ovog preduzeća.

– Na 22. sjednici Skupštine grada Zvornika od 26.20.2023. godine na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bila informacija o poslovanju AD „Zvornik stan“ predstavljen je finansijski izvještaj odbornicima u kojem je navedeno da je dug ovog preduzeća 5,9 miliona maraka. S obzirom na to da nismo bili upoznati sa činjenicom finansijskog poslovanja i pomenutog duga jer u isti nemamo uvid prinuđeni smo da izdamo sljedeće saopštenje za javnost. Zaposleni u AD „Zvornik stan“ se susreću sa raznim pogrdnim komentarima i uvredama od strane naših korisnika i samih građana Zvornika. Ovim putem nam je narušen mir kao i ugled radnika koji su cijeli radni vijek proveli u ovom kolektivu.

Napominjemo da nismo imali uvid u finansijsko poslovanje u proteklih 12 godina, odnosno za vrijeme mandata prethodnog direktora koji je tu funkciju vršio do 2.10.2023. godine. Važna je i činjenica da je većina radnika bila na plaćenom odsustvu tako da radnici nisu bili na svojim radnim mjestima i zadacima. Ovim putem želimo da se obratimo javnosti jer ne želimo da nas dovode u kontekst sa bilo kakvim nezakonitim radnjama u preduzeću, a ukoliko javnost smatra da se u AD „Zvornik stan“ vrše nezakonite radnje i postupci svako može reagovati preko nadležnih organa koji će svakako utvrditi odgovornog krivca po istom – stoji u saopštenju.

Извор: Radio Osvit

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *