У здравственом центру именовани нови руководиоци

Од данас Општа болница и Дом здравља и званично функционишу као јединствена целина – одлуком Владе Републике Србије оформљен је Здравствени центар „Лозница“.

У саопштењу које су нам проследили из ове установе наводи се да је в.д директора Здравственог центра др Јадранка Маринковић, специјалиста урологије, субспецијалиста онкологије која је на ову функцију именована од стране Министарства здравља 30. октобра. а која на Одељењу урологије ради дуги низ година. Она је данас именовала своје сараднике. За помоћника директора за секундарни ниво здравствене заштите постављена је др Кристијану Илић, специјалисту анестезиологије са реаниматологијом, помоћник директора за примарни ниво здравствене заштите је др Жељко Дишић, специјалиста радиологије, док је за главну сестру именована Снежана Миливојевић.

Како се наводи у саопштењу, које је потписала представница за односе са јавношћу ЗЦ „Лозница“ Драгана Митровић, новоизабрано руководство ће радити на унапређењу и подизању квалитета здравствених услуга како би пацијенти имали што боље услове за лечење, а запослени боље услове за рад. Циљ је да се унапреде сви расположиви капацитети, кадрови и техничка опремљеност.

Да подсетимо, Дом здравља и Општа болница у Лозници функционисали су као једна установа, ЗЦ „Др Миленко Марин“ све до 2010. године. Уредбом Владе Републике Србије о Плану мреже здравствених установа дошло је до нове организације здравствених установа, па су од Здравственог центра настале четири самосталне установе – Општа болница и Дом здравља „Др Миленко Марин“ у Лозници и домови здравља у Крупњу и Малом Зворнику.

Уредбом која је ступила на снагу крајем јануара 2020. године, после десет година предвиђено је поновно формирање Здравственог центра и то спајањем Опште болнице и Дома здравља, док су домови здравља у Крупњу и Малом Зворнику остали самосталне здравствене установе.

 

Извор: Лозничке новости

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *