Mali Zvornik – Zvornik – Loznica

 

Drina je oduvek za sve u ovom kraju bila izvor zadovoljstva i ispunjenosti, a kada se niz ovu reku otisnete na plovidbu dobro raspoloženje vam je zagarantovano.

Spust startuje od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači niz brzake i virove plahovite Drine što dodatno doprinosi uzbuđenju koje čovek uvek oseti na ovoj reci. Brojna publika stečena za sve godine postojanja regate nestrpljivo očekuje datum kada će se ponovo okupiti na veselom druženju na Drini.

*Učesnici regate obavezni su pre početka spusta da potpišu da prihvataju pravila koja je propisao organizator. Obaveznih pravila ima 14 i obuhvataju pravila ponašanja i vrste plovila koja mogu učestvovati u spustu.

*Po pravilu, u regati mogu učestvovati samo gumena, neoprenska i plastična plovila, a ukoliko se pojave i ona napravljena od drugih materijala, učesnici to rade protivno volji i bez saglasnosti organizatora. Plovilima ne smeju upravljati maloletnici, a u posadi mogu biti samo u pratnji odraslih, dok plovilima sa vanbrodskim motorom mogu upravljati samo lica koja imaju odgovarajuću dozvolu.

*Upotrebu alkohola treba izbegavati, a učesnici bi sa sobom morali da ponesu dovoljnu količinu vode za piće i zaštitu od sunca. Neplivači ne bi trebalo da učestvuju, a ukoliko to, ipak, učine moraju nositi sigurnosne prsluke ili pojaseve.

*Zabranjeno je bacanje smeća u reku ili na obalu, već se ono mora odlagati u kese koje će organizator podeliti posadama. Zabranjeno je i tzv. glisiranje čime se ugrožavaju ostali učesnici, a nije dozvoljeno ni pristajanje uz levu, bosansku, obalu, a učesnici su dužni da poštuju zahteve i naređenja službenih lica u vojnim i policijskim patrolnim čamcima koji su u regati radi obezbeđenja i spasavanja učesnika. Učesnici su dužni i da poštuju javni red i mir, izbegavaju incidente i ne povređuju državnu granicu.

Pravila se moraju poštovati, naročito zato što se regata odvija u graničnom pojasu i na državnoj granici.

Izvori: Lozničke novosti/Mali Zvornik info Turistička organizacija grada Loznice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *